Що таке блог або чим "блоги" відрізняються від "сайтів"?

Блог - це ваш щоденник і арена для щоденних ораторських вправ. Блог - це простір для співпраці та ваша політична трибуна. Або місце для публікації останніх новин та добірок потрібних посилань. Блог - це ваші власні думки. І записи, якими ви можете поділитися з усім світом.
Іншими словами, блог - це веб-сайт, організований певним чином, куди ви постійно додаєте свіжі записи. Основна перевага організації блогу це його хронологічна структура де всі записи мають категорії, а нова інформація розташовується зверху, щоб відвідувачі могли відразу ознайомитися з новинами. Після чого вони залишають свої коментарі, додають посилання і відправляють вам повідомлення по електронній пошті, що дає можливість природного спілкування та взаємодії з читачем.
Основою популярності блогів послужила простота використання, при публікації вашої інформації в мережі не потрібно використовувати сторонніх програм. Для публікації вашого контента в мережі потрібен лише браузер підключений до інтернету.
А пояснення про те, що блог - це такий сайт, який організований хронологічно і так далі, не завжди зрозумілі. Людина, яка хоче свій сайт але
не знає що робити, повинна розуміти, що блог - це і є сайт, тільки дуже простий в управлінні з величезною кількістю можливостей.
Докладніше про це, додаткові можливості, і чому блог це сучасний і потужний інструмент читайте у статті "Чому блог?".