Чому блог або як створити хороший та гарний сайт?

В останній час блоги змінили вигляд мережі до невпізнання. Вони вплинули на політику, похитнули основи традиційної журналістики і дали мільйонам людей можливість висловлювати свою думку і вільно спілкуватися в мережі. І я впевнений, що все тільки починається.
Найбільш природній спосіб організації особистого сайту для більшості людей є блог, тому що він простий у використанні і надає широкий спектр можливостей його власникам. Блоги мають найбільш зручну форму зберігання інформації. У першу чергу читач отримує найсвіжіші публікації які відсортовані за темами (категорій). Підкреслена актуальність найсвіжіших матеріалів підштовхує авторів до оновлення записів, актуалізації опублікованих статей, що є важливою перевагою перед статичними сайтами. Соціальність блогів дає можливість реагувати на коментарі і вести діалог з відвідувачами вашого сайту на тему ваших публікацій, що є важливим фактором, який приваблює все більше і більше людей до вашого сайту.
Крім того, що блог це один з найбільш популярних і найлегших на сьогодні способів створити свій сайт в мережі, це ще й інструмент з багатим набором функцій де за допомогою коментарів ви можете підтримувати контакт з відвідувачами вашого сайту, а ваші постійні читачі можуть підписатися на вашу стрічку новин (публікацій) і завжди бути в курсі змін на ваших сторінках. Ця технологія називається RSS. За допомогою технології TrackBack автор статті може брати участь у діалозі, що розгортається в іншому блозі, при цьому публікуючи матеріал або свою думку у себе. В подальших замітках я розповім вам навіщо писати в блогах, познайомлю вас з уже існуючими та новими можливостями блогів і засобами для їх реалізації, адже в мережі існують мільйони сервісів та інструментів для створення цікавого та гарного блогу.